Jonas Ganefalk

Jonas Ganefalk

Projekteringsledare

Hej Jonas! Vad gör en projekteringsledare på Logistic Contractor?
— Jag är tekniskt ansvarig i de projekt jag är projekteringsledare för. Teknik, teknik, teknik. Vi ska hitta bra funktioner och bra tekniska lösningar för våra kunder och hyresgäster. Vi börjar ofta med ett blankt blad eller med vissa beställarfunktioner och att få till det med teknik och logistikfunktioner är en stor del av min vardag.

Jag har kontakt med projektörer och brukarna av det vi bygger, arkitekter, konstruktörer, installationsprojektörer, brandskyddsingenjörer, tillgänglighetssakkunniga, geotekniker etc.. 

 Hur hamnade du på företaget?
— Jag har en bakgrund som utlandsbyggare och togs in som konsult för att jag kan byggteknisk engelska. Jag var konsult från 2004 när LC:s andra projekt drog igång och 2006 anställdes jag på den del av LC som då hette WH Bygg. På LC är jag anställd sedan 2011. Att vi kan möta utländska kunder med hyfsat korrekt engelska är en av Logistic Contractors specialiteter.

 Och vad håller dig kvar här?
— Logistic Contractor är ett trevligt företag att arbeta på.
Jag har jobbat här i princip sedan starten så jag har kunnat påverka mycket av det jag jobbar med.
Jag har fått jobba med arbetsuppgifter som intresserar mig och kunnat styra hur de skall lösas.
Vi har gjort mycket rätt och dit vi vill känns rätt.

Vad motiverar dig i arbetet?
— Jag tycker om hus och teknik och att få fram så bra funktion som möjligt. En kund har ofta inte helt preciserat hur den vill ha sin logistikverksamhet, utan jag kan komma in och påverka husets funktion från grunden och försöker förstå vilka funktioner som hyresgästen behöver. Tekniken ska vara anpassad efter kunden. Jag vill helt enkelt göra hus som människor har nytta av.

Vad är det roligaste som hänt?
— När vi tog första spadtaget för ett projekt med ett koreanskt företag och koreanerna ville följa sin tradition med att ha ett stort kalas för att ge projektet lycka. Det kom folk från hela världen och blev en jättestor grej. Vi hade inga begränsningar utan det var kristallkronor i partytälten, många tal och alla bredde på och lyckönskade. Det var roligt!

jonas.ganefalk@lc.se

031-762 29 20

Jobbar du redan på Wästbygg Gruppen?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor